Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Волині залучили на 1,2 мільярда гривень податкових платежів більше

опубліковано 07 грудня 2023 о 09:43

За підсумками січня-листопада 2023 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 8 мільярдів 636 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. 

Сума залучених територіальними громадами податків на 16,6 відсотка перевищує аналогічні надходження торік. 

«До фактичних надходжень минулого року громади отримали плюс 1 мільярд 230 мільйонів гривень податкових платежів. Цей позитив – цілком очікуваний, оскільки податкова служба ефективно взаємодіє з органами місцевої влади та представниками Держпраці у напрямку легалізації трудових відносин. Безперечно, що саме офіційне працевлаштування та держреєстрація підприємництва дозволяють громадам отримувати кошти для фінансування соціально-економічних програм і заходів оборонного характеру», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що період воєнного стану вимагає зразкової податкової дисципліни від кожного платника податків. Сумління бізнесу, якісне податкове адміністрування, конструктивний діалог і взаємодія з органами місцевого самоврядування дозволяють прогнозувати збереження позитиву у податкових надходженнях до бюджетів громад за підсумками фінансового року.

Зі свого боку ДПС надає якісну консультаційну допомогу громадянам і представникам бізнесу щодо виконання податкових зобов’язань, пропонує дистанційний формат взаємодії з використанням сучасних інформаційних рішень. 

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі - застосунок «Моя податкова», простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.   

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області