Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині торік до держбюджету сплачено на понад півмільярда гривень податків більше

опубліковано 08 січня 2024 о 09:20

Внесок платників податків Волині до загального фонду держбюджету за підсумками 2023 року склав 6 мільярдів 658 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. 

Сума перерахованих до державної скарбниці податків в області на 513,3 мільйона гривень більша, ніж у 2022 році.  

Ріст показників сплати податків до загального фонду держбюджету на 8,4 відсотка відповідає очікуваним показникам та свідчить про належну адаптацію бізнесу до діяльності в умовах воєнного стану, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

«Водночас податківці забезпечили якісний процес податкового адміністрування. Завдяки більш ефективним заходам із протидії потенційним зловживанням та протидії ризикам несплати маємо належний приріст податкових надходжень», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець особливо підкреслив, що позитивної динаміки досягнуто не шляхом податкового тиску. Серед чинників, які сприяють ритмічним податковим надходженням – сучасні інформаційні рішення для якісного податкового супроводу та конструктивний діалог із представниками реального сектору економіки.  

Фінансова основа протидії загарбникові – це своєчасно та у повному обсязі перераховані до бюджету податки. Сплачуючи податки, кожен робить вагому інвестицію у майбутню перемогу над ворогом, - нагадують у податковій службі та пропонують взаємодіяти з ДПС дистанційно.   

Довідково: про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів і строки подання звітності, інформацію щодо сплати податків і податкового боргу можна дізнатися через Електронний кабінет

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області