Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У місцевих бюджетах Волині – майже 1,4 мільярда гривень податкових надходжень

опубліковано 13 березня 2024 о 08:54

У січні-лютому 2024 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 1 мільярд 369 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад – дещо менша, ніж минулорічні надходження за аналогічний період. Ця ситуація зумовлена законодавчими змінами щодо джерел доходів місцевих бюджетів, - пояснюють у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Водночас у податковій службі наголошують на важливості дієвої взаємодії між місцевою владою, контролюючими органами та платниками податків у питаннях легалізації найманої праці та погашення податкових боргів.

«Дотримання вимог закону всіма без винятку господарюючими суб’єктами та громадянами – першочергова передумова фінансової спроможності громад. В умовах воєнного стану на кожного з нас покладається особлива відповідальність за фінансову підтримку держави та громад. Для того, щоб держава мала кошти для фінансування оборонних заходів варто виконувати свої зобов’язання перед бюджетом своєчасно і подбати про погашення заборгованих податків», - зазначає  в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Нагадаємо, що перевірити стан розрахунків із бюджетом можна через електронний кабінет. Дізнатися про податкові борги також можна через мобільний застосунок «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Якщо у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення, - рекомендують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області