Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині до держбюджету торік сплачено понад 3,7 мільярда гривень податків

опубліковано 11 січня 2020 о 09:53

За підсумками 2019 року на Волині до держбюджету сплачено 3 мільярди 729 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструють територіальні органи ДПС у Волинській області.

Таким чином, внесок господарюючих суб’єктів області до державної скарбниці у минулому році на 603 мільйони гривень перевищив показники 2018 року. Загалом за підсумками 2019 року на Волині ріст надходжень до держбюджету – 19,3 відсотка.

«Завдяки ефективному механізму протидії мінімізаційним схемам, зокрема з ПДВ, фахівці податкової служби забезпечують якісне адміністрування податкових платежів. Наприклад, Система моніторингу оцінки ризиків при реєстрації податкових накладних одразу ж виявляє фіктивні господарські оборудки, які своєчасно блокуються. А це означає, що несумлінні платники не мають можливості сформувати сумнівний податковий кредит. В такий спосіб сучасні інформаційні технології, що вже стали звичними у нашому спілкуванні з платниками податків, запобігають бюджетним ризикам, працюють в інтересах держави та соціально відповідального бізнесу», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець зазначив, що саме впровадження ДПС сучасних інформаційних технологій в процес податкового супроводу та обслуговування платників податків дозволяє на більш якісному рівні будувати партнерські стосунки з сумлінним бізнесом.

«Варто подякувати тим представникам волинського підприємництва та громадянам, котрі відповідальні у виконанні свого конституційного обов’язку щодо сплати податків. Незалежна держава, як і фінансово спроможні громади в країні, існують завдяки сумлінним платникам податків», - підсумував Олег Гирикович.

Сектор комунікацій Головного управління  

ДПС у Волинській області