Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині сплачено на 420 мільйонів гривень більше податків

опубліковано 03 вересня 2020 о 08:26

За підсумками восьми місяців 2020 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено 5 мільярдів 806 мільйонів гривень податкових платежів.

Сума податкових надходжень в області на 419,5 мільйона гривень перевищує аналогічні надходження торік.

«На Волині ріст надходжень на 7,8 відсотка всупереч негативним тенденціям через пандемію COVID-19 вказує на поступове відновлення економіки та належний процес адміністрування податкових платежів з боку ДПС. Саме у період пандемії особливо очевидною стала доцільність та важливість запровадження  електронних сервісів. Перехід на електронний формат взаємодії з платниками дозволяє бізнесу виконувати податкові зобов’язання та отримувати послуги від ДПС у безконтактній формі. Тим часом, фахівці податкової служби мають необхідну інформацію для аналітичної роботи з тим, щоб своєчасно запобігти бюджетним ризикам», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що в умовах карантину діє низка норм, які обмежують перевірки бізнесу та застосування штрафних санкцій. 

Однак мораторій не перевірки та незастосування штрафів не дають підстав представникам підприємництва ігнорувати свої податкові зобов’язання, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Саме відповідальна позиція бізнесу - серед передумов, які дозволяють державі та органам місцевого самоврядування отримати кошти для фінансування безпеки країни та соціально-економічних програм. Для сумлінного бізнесу податкова служба завжди залишатиметься надійним партнером, що забезпечує якісний податковий супровід», - підсумувала Світлана Савчук.  

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області