Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 3,5 мільярда гривень податкових надходжень отримали в розпорядження громади Волині

опубліковано 06 жовтня 2020 о 08:20

За підсумками трьох кварталів 2020 року на Волині до місцевих бюджетів сплачено 3 мільярди 521 мільйон гривень податкових надходжень, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених волинськими платниками у дохід місцевих бюджетів податків на 5,3 відсотка перевищує минулорічні показники.

«Плюс 176,5 мільйона гривень податкових платежів у бюджетах громад проти минулорічних надходжень – підсумок скоординованих зусиль фахівців податкової служби та органів місцевої влади у питанні забезпечення бюджетних надходжень. Зокрема, у період пандемії COVID-19, незважаючи на несприятливі умови для діяльності підприємництва, громади стабільно отримують кошти. А збережена позитивна динаміка сплати податків свідчить про ефективність адміністрування, яку забезпечують фахівці ДПС», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Як наголосила посадовець, нині особливо актуальним залишається питання легальної оплати праці, оскільки сплачений з офіційних доходів ПДФО – бюджетоутворюючий для місцевих громад.  

«Кожен, хто працює прозоро і легально, зі сплатою визначених законом податків, повинен мати режим максимального сприяння на території громади. Саме соціально відповідальний бізнес- основа бюджетної стабільності громад та держави в цілому. Тож закликаємо представників підприємництва дбати про розвиток території та інтереси держави, а лідерів громад – у межах повноважень гарантувати сприяння сумлінному бізнесу», - підсумувала Ольга Ліщинська.  

 Пресслужба Головного управління

 ДПС у Волинській області