Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сума сплаченого волинськими працедавцями соціального внеску перевищила 3,2 мільярда гривень

опубліковано 08 жовтня 2020 о 08:21

Протягом трьох кварталів 2020 року волинські страхувальники спрямували на соціальні потреби 3,2 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Надходження єдиного внеску відповідають очікуваним показникам та  етапу економічного розвитку, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Сплачений роботодавцями єдиний внесок – це фактично фінансова гарантія від держави кожному найманому працівнику у випадку втрати працездатності чи виходу на пенсію. Останнім часом саме карантинні обмеження та економічні труднощі через пандемію COVID-19  показали, як важливо мати офіційну роботу, оскільки саме відрахування єдиного внеску, які щомісяця робить працедавець за кожного офіційно працевлаштованого, дозволяють згодом громадянам претендувати на соціальні та пенсійні виплати», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.  

Посадовець підкреслила, що завдяки відповідальній позиції бізнесу держава в умовах коронакризи має кошти для фінансування соціально-економічних програм.

«Взаємна відповідальність працедавця та найманих працівників  - в основі стабільних надходжень єдиного внеску. Не зайвим буде нагадати, що саме страховий стаж, тобто факт сплати єдиного внеску працедавцем, дозволяє офіційно зайнятій особі розраховувати на соціальну підтримку держави у разі настання страхового випадку. Тож кожному, хто працює, варто поцікавитися у роботодавця про нарахування і сплату єдиного внеску», - підсумувала Ольга Ліщинська.

 Пресслужба Головного управління

 ДПС у Волинській області