Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині - ріст надходжень ПДФО на понад 16 відсотків

опубліковано 13 квітня 2021 о 08:28

З офіційних зарплат та  інших легальних доходів до бюджетів усіх рівнів на Волині протягом першого кварталу 2021 року сплачено понад 1,2 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб.

Таким чином, надходження ПДФО в області на 16,2 відсотка перевищують аналогічні показники минулого року.

Із загальної суми сплаченого в області ПДФО 916 мільйонів гривень – надходження місцевих бюджетів. Тобто, саме легальні робочі місця забезпечують найбільш вагомий фінансовий ресурс для бюджетів громад.

«Спроможність громад ефективно виконувати свої функції та фінансувати соціальні проєкти найбільшою мірою залежить від створених на території офіційних робочих місць. Очевидно, що належний рівень податкової дисципліни усіх, хто використовує найману працю, гарантує стабільні податкові надходження. Тож максимальна підтримка легальних бізнес-ініціатив з боку органів місцевої влади лише сприятиме залученню додаткових коштів», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Чудова нагода залучити додаткові надходження для потреб громади- останні тижні деклараційної кампанії,–звертають увагу керівників місцевого самоврядування у податковій службі Волині.

«Для області, що має розвинуте аграрне виробництво, надзвичайно важливо, щоб задекларували доходи власники паїв понад 2 га та всі, хто на оплатній основі обробляє власною технікою земельні угіддя в сезон польових робіт. Сплачені податки такими громадянами – це посильний фінансовий внесок  кожного в добробут і розвиток країни», - підсумувала Світлана Савчук.

Нагадаємо, що подати річну податкову декларацію потрібно до 1 травня 2021 року та сплатити визначений податок на доходи фізичних осіб і військовий збір.

З детальною інформацією з питань декларування можна ознайомитися у банері «Деклараційна кампанія-2021».  Для подання річної податкової декларації варто скористатися Електронним кабінетом.

Сектор інформаційної взаємодії

 Головного управління ДПС у Волинській області