Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині місцеві бюджети отримали на 21,5 відсотка податкових надходжень більше

опубліковано 12 травня 2021 о 08:28

На Волині темпи податкових надходжень до місцевих бюджетів стабільно перевищують минулорічні показники. Зокрема, у січні-квітні 2021 року громади області отримали в розпорядження понад 1,8 мільярда гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинські області.

Сума залучених громадами податків на 21,5 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року. Це на 320,6 мільйона гривень більше, ніж торік.

«Серед чинників, що сприяють збільшенню податкових надходжень до бюджетів громад, - ефективний діалог з представниками соціально відповідального бізнесу  та якісний процес податкового адміністрування. Окрім бюджетоутворюючого ПДФО, фінансова спроможність громад значною мірою залежить від надходжень майнових податків», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Оскільки саме зараз триває процес формування і вручення громадянам податкових повідомлень-рішень про нараховану суму майнових податків, податкова служба Волині потребує максимально точної інформації від органів місцевого самоврядування про платників земельного податку і податку на нерухомість.

«Щорічно відбувається оновлення баз даних платників майнових податків. Окрім звірки з даними ДПС, яку мають право провести в податкових інспекціях громадяни, інформація від лідерів місцевого самоврядування  про платників майнових податків на території кожної конкретної громади, сприятиме більш ефективній організації податкового адміністрування фізичних осіб. У підсумку- ріст надходжень до бюджетів громад», - підкреслила Світлана Савчук.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області