Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинь вперше подолала 10-ти мільярдний рубіж податкових надходжень

опубліковано 03 грудня 2021 о 08:33

Упродовж одинадцяти місяців 2021 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено 10 мільярдів 80 мільйонів гривень податків, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. Це на 1 мільярд 812 мільйонів гривень більше, ніж у січні-листопаді 2020 році.

Водночас сума сплачених податків в області вже перевищує податкові надходження за весь 2020 рік, за підсумками якого до бюджетів усіх рівнів на Волині надійшло 9 мільярдів 429 мільйонів гривень податків.

«Нинішній фінансовий рік більш сприятливий з точки зору залучення податкових надходжень, аніж минулий. Бізнес адаптувався до роботи в умовах світової пандемії, тому процес наповнення бюджетів усіх рівнів став більш стабільним і прогнозованим. Однак, варто зауважити, що за позитивною динамікою податкових надходжень як сумління наших платників, так і активна протидія з боку ДПС ймовірним ризикам. Завдяки своєчасному реагуванню з боку фахівців податкового адміністрування на можливе застосування схем мінімізації податків, умови для діяльності підприємств реального сектору економіки стають більш конкурентними. Як наслідок, бюджет отримує додаткові надходження», - пояснює начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Довідково: впродовж січня-листопада 2021 року на Волині до загального фонду держбюджету сплачено майже 4,7 мільярда, місцеві бюджети отримали понад 5,4 мільярда гривень податкових платежів. 

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області