Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині до держбюджету сплачено майже 4,4 мільярда гривень податків

опубліковано 07 жовтня 2022 о 08:55

За підсумками дев’яти місяців 2022 року платники податків Волині спрямували до загального фонду держбюджету 4 мільярди 382 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Податкові надходження до держбюджету в області на 682 мільйони гривень, або 18,4 відсотка перевищують минулорічні показники. 

Таким чином, за підсумками трьох кварталів поточного року на Волині збережено позитивну динаміку податкових надходжень до держбюджету.

«В умовах воєнного стану ріст показників сплати податків – це безперечний позитив. Динаміка росту вказує на процеси відновлення економічної активності та сумлінне виконання платниками своїх зобов’язань. Цей момент втішає, оскільки країна своєчасно отримуватиме кошти для фінансування оборонних заходів та соціально-економічних питань. Приємно, що волинський бізнес належить до когорти дисциплінованих платників податків. Власне саме тому бюджет отримує більше коштів, ніж торік», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що зі свого боку податкова служба пропонує платникам  спілкуватися, звітуватися та виконувати податкові зобов’язання дистанційно. Завдяки впровадженню ДПС України сучасних електронних сервісів якісний податковий супровід сьогодні можливий без візиту до контролюючого органу.

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів та строки подання звітності і сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс «InfoTAX».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області