Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація про особу, яка повідомила про корупційні прояви, - конфіденційна

опубліковано 25 жовтня 2021 о 08:21

Відомості про особу, яка повідомила про корупційні прояви чи зловживання в органах ДПС, є конфіденційною, - звертають увагу в секторі з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області.

Норма щодо конфіденційності поширюється на особу навіть у тому випадку, якщо особа не є викривачем в розумінні Закону України «Про запобігання корупції». 

Таким чином, особам, які мають відомості про можливі факти корупційних правопорушень з боку працівників податкової служби області, гарантується режим максимального сприяння.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області забезпечуватимуть об’єктивне та неупереджене реагування на кожне повідомлення про можливі зловживання з боку посадовців ДПС.

А про порушення антикорупційного законодавства посадовцями податкової служби варто інформувати сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області на електронну адресу vl.kor@tax.gov.ua, або за номером телефону у м. Луцьку (0332)777171.

Інформація у такому повідомленні повинна стосуватися конкретної особи та містити фактичні дані, які можуть бути перевірені, а також підкріплена доказами.

Нагадаємо, що волинські податківці взяли до безумовного виконання наказ ДПС України №803 від 09.09.2021, яким затверджено Методичні рекомендації щодо впровадження в органах ДПС механізмів заохочення викривачів та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень ЗУ «Про запобігання корупції». 

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області