Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звільнені з публічної служби особи повинні подати антикорупційну декларацію

опубліковано 09 листопада 2021 о 08:18

Особи, звільнені з державної служби, обов’язково подають антикорупційну декларацію, - звертають увагу держслужбовців у секторі з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Волинській області.

Для звільненої з публічної посади особи передбачено подання декларацій двох типів - перед звільненням та після звільнення.

Декларацію перед звільненням подають впродовж 20 робочих днів з дня звільнення. Вона охоплює період, який не був охоплений деклараціями, які подавались раніше.

Враховуйте, якщо, приміром, дата звільнення держслужбовця 31 січня 2021 року, тоді до звільнення потрібно подати щорічну декларацію за 2020 рік, і лише потім подати декларацію перед звільненням, яка охоплюватиме період із 01.01.2021 року по 31.01.2021 року.

Декларацію після звільнення подають на наступний рік після звільнення у період з 1 січня по 31 березня наступного року після звільнення.

Проте декларацію після звільнення не подають, якщо до 1 квітня наступного року після звільнення з посади суб’єкт декларування знов розпочинає діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, і подаватиме щорічну декларацію.

Звільнення особи за переведенням або в разі, якщо особа стала переможцем конкурсу і у зв’язку з цим звільнилася з роботи в одному органі й упродовж 20 робочих днів прийнята на посаду в інший орган, не вважають припиненням діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Про порушення антикорупційного законодавства посадовцями податкової служби варто інформувати сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області на електронну адресу vl.kor@tax.gov.ua, або за номером телефону у м. Луцьку (0332)777171.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області