Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині за порушення при зберіганні та реалізації пального застосовано 7,2 мільйона гривень штрафних санкцій

опубліковано 29 червня 2021 о 08:37

З початку року на Волині проведено 36 фактичних перевірок з питань дотримання вимог закону на ринку реалізації пального, прийнято 33 рішення про застосування фінансових санкцій, на суму 7,2 мільйона гривень.

Про це учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформувала начальник відділу управління контролю за підакцизними товарами Галина Сургент.

Серед порушень, які допустили платники податків області - 14 фактів зберігання пального без наявності ліцензії, в тому числі в одному випадку для інших осіб; 16 фактів не реєстрації лічильників - рівнемірів та витратомірів на акцизних складах; 16 фактів неподання та несвоєчасного подання звітів про залишки пального та 1 випадок  оптової торгівлі без наявності ліцензії; 1 випадок не реєстрації акцизного складу та 2 факти неподання повідомлення за формою 20 ОПП.

«Протягом 2021 року спільно із працівниками податкової міліції в ході проведених перевірок вилучено з незаконного обігу 2570 л пального на суму 59,1 тисячі гривень. Водночас, задля забезпечення надходжень до місцевих бюджетів податків та з метою посиленням боротьби з незаконним обігом пального  розроблено і запущено в дію мобільні додатки «Легальний акциз» та «АЗС». В додатках відображаються всі діючі ліцензії на право роздрібної торгівлі  пальним на території області.  1-го числа щомісяця додатки оновлюються і надсилається на мобільні телефони головам районних державних адміністрацій для відповідного реагування про конкретні факти здійснення реалізації пального без дозвільних документів», - розповіла Галина Сургент.

Довідково: в області станом на 22.06.2021 року кількість діючих ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі пальним та  зберігання пального становить:

* 56 ліцензій на право оптової торгівлі пальним (за наявності місць оптової торгівлі - 10, за відсутності місць оптової торгівлі - 46);

* 215 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним;

* 912 ліцензій на право зберігання пального, зокрема виключно для потреб власного споживання – 847, з них: 195 - ліцензії на право зберігання пального фермерськими господарствами, 183 – ліцензії на право зберігання пального сільськогосподарськими виробниками.

* 244 акцизних складів - 71 СГД; 45 СГД – з інших областей на території Волинської області  (72 АС – наших СГД  на території інших областей.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області