Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кожна гривня до бюджету - це реальна допомога ЗСУ, - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 13 червня 2022 о 09:48

В умовах воєнного стану податкова служба максимально лояльна у спілкуванні з платниками податків. Але й представники бізнесу і громадяни мають розуміти: кожна гривня, сплачена до бюджету, - це реальна допомога ЗСУ.

На цьому моменті в ході спілкування з  лідерами громадських інституцій наголосив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

«Період боротьби з агресором потребує індивідуального спілкування з кожним платником, бо виклики, що постали перед бізнесом і державою з 24 лютого 2022 року вимагають виняткової податкової дисципліни від платників та якісно нової роботи ДПС. Всупереч труднощам воєнного часу в області фіксуємо ріст показників сплати податків», – підкреслив Сергій Кондратюк. 

Посадовець поінформував учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області про стан податкових надходжень в області та особливості проведення перевірок.

«Податківці активно працюють, здійснюючи фактичні перевірки господарюючих суб’єктів, які реалізують алкогольні напої, тютюнові вироби та пальне. Це та сфера, де контроль справді потрібен. Відсутність ефективних контрольно-перевірочних заходів у сфері обігу підакцизної продукції означає бюджетні втрати. Окрім того, відновлено перевірки для забезпечення процедури відшкодування ПДВ, що вкрай важливо для представників бізнесу. Планові документальні перевірки, що завдають найбільшого клопоту платникам, зупинені від моменту  військової агресії рф», - наголосив Сергій Кондратюк.

Тим часом, голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області Петро Пилипюк звернув увагу учасників заходу та податківців на важливості  належного аналізу діяльності СГД, що претендують на бюджетне відшкодування.

«Цілком обґрунтована рекомендація громадськості податковій службі - повертати ПДВ лише тим платникам, які у реальному секторі та стабільно сплачують податки. Сьогодні саме легальний бізнес не лише наповнює бюджет, а й активно долучається до благодійних проєктів, виплачує офіційну зарплату працівникам, зокрема мобілізованим, і фінансово допомагає національній армії. Це справедливо», - підсумував Петро Пилипюк. 

Нагадаємо, що на Волині зберігається тенденція росту показників сплати податків до держбюджету.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області