Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині впродовж першого кварталу 2024 року завершено 392 перевірки бізнесу

опубліковано 18 квітня 2024 о 08:48

Упродовж першого кварталу 2024 року завершено 392 перевірки платників податків, - інформує управління аудиту Головного управління ДПС у Волинській області. 

Зокрема, податкові ревізори провели 15 планових, 135 позапланових і 292 фактичні перевірки. 

Очевидно, що більшість проведених контрольно-перевірочних заходів – це фактичні перевірки бізнесу з високими ступенями ризиків. Насамперед, йдеться про перевірки суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібного продажу підакцизних товарів (горілчаних, тютюнових виробів та пального).

За результатами цих контрольно-перевірочних заходів донараховано та узгоджено грошових зобов’язань на суму 154,2 мільйона гривень. 

Завдяки проведеному податковому аудиту також зменшено суми бюджетного відшкодування ПДВ на суму 62,3 мільйона гривень, зменшено від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ на 31,7 мільйона гривень та зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток (збитки) на 8,3 мільйона гривень. 

Нагадуємо, що за допомогою чат-бота «SKARGA KPR DPS» в месенджері Telegram можна повідомляти у будь-який час доби та в будь-якому місці про ймовірні безпідставні контрольно-перевірочні заходи під час проведення податкових перевірок. На свою інформацію платник невідкладно отримує відповідну реакцію податкових органів шляхом дослідження зазначених питань у скарзі.

Більш детальна інформація: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/728916.html.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області