Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Із 1 січня 2023 року – нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 16 грудня 2022 о 11:29

Міністерство фінансів наказом від 17.05.2022 року № 143 внесло зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи. Документ набере чинності з 01 січня 2023 року, - звертають увагу підприємців у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Змінами передбачається викладення у новій редакції форми податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкції до неї.

Слід зазначити, що форма декларації отримала нові додатки:

- Додаток Ф4 - розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна;

- Додаток МПЗ - розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік, що розраховується фізичним особами - підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області