Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Волині обирають електронний формат взаємодії з ДПС 

опубліковано 03 червня 2024 о 13:43

За підсумками січня-травня 2024 року на Волині в електронному вигляді подано понад 98 відсотків звітних декларацій. Таким чином, у режимі онлайн звітується абсолютна більшість підприємців та юридичних осіб.

Щодо вподобань громадян, які подали річну податкову декларацію про майновий стан і доходи у рамках щорічної кампанії декларування, то у Головному управлінні ДПС у Волинській області відзначають, що цього року кількість прихильників е-звітування суттєво збільшилася. Зокрема, дистанційним форматом подання річної податкової декларації скористалося 90 відсотків волинських декларантів.

Завдяки тому, що комунікація онлайн із податковою службою для фізичних осіб можлива за посередництвом мобільного застосунку «Моя податкова», користувачів електронних сервісів ДПС незабаром стане значно більше і серед громадян-платників майнових податків, – прогнозують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Податкова служба рекомендує громадянам отримувати необхідну податкову інформацію зі свого персонального гаджета. Для цього варто завантажити мобільний застосунок «Моя податкова». Відтак у будь-який зручний час ви можете дізнатися про нараховані податки та стан розрахунків із бюджетом, отримати іншу актуальну інформацію, сплатити заборговані платежі. Якщо потребуєте допомоги у налаштуванні та роботі з електронними сервісами ДПС, звертайтеся до державних податкових інспекцій за місцем реєстрації», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Зручність інформаційних сервісів ДПС, зокрема функціональні можливості електронного кабінету та мобільного застосунку «Моя податкова» дозволяють на якісно новому рівні спілкуватися з податковою службою та виконувати податкові зобов’язання без особистого контакту з податковим інспектором.

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області