Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перший місяць нового року додав громадам Волині 18 мільйонів гривень податку на нерухомість

опубліковано 15 лютого 2022 о 08:31

У січні 2022 року громади Волині залучили 17,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Власники вартісної нерухомості у січні сплатили до бюджетів громад на 16,8 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

«Наразі податок на нерухомість сплачують  переважно юридичні особи. Втім, приємно відзначити тих волинян-власників нерухомості, котрі вже розрахувалися з бюджетом. Саме такі відповідальні платники податків формують фінансову спроможність громад, оскільки податок на нерухомість зараховується винятково до місцевого бюджету», - зазначає заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Посадовець запевнила, що для фінансової самостійності громад і країни в цілому важливий податковий внесок кожного платника податків. 

«До речі, саме зараз держава запропонувала компромісний спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Щоб повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг треба подати одноразову добровільну декларацію. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував доходи від підприємництва, проте не сплачував податки, або ж працював без оформлення трудових відносин. Якщо нерухомість чи інші активи придбані за кошти, з яких не сплачено податки, то теж варто скористатися правом на податкову амністію», - рекомендує Ольга Ліщинська.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області