Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Волині отримали понад 7,4 мільярда гривень податкових платежів

опубліковано 07 грудня 2022 о 08:10

За підсумками одинадцяти місяців 2022 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 7 мільярдів 406 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад на 2 мільярди 17 мільйонів гривень  перевищує аналогічні показники минулого року.

«Вагомий позитив у надходженнях до місцевих бюджетів переконує, що платники податків залишаються надійними партнерами у питанні фінансового забезпечення громад. Сьогодні особливо важливо, щоб окрім витрат на оборонні потреби, органи місцевого самоврядування мали фінансовий ресурс для підтримки у належному стані об’єктів критичної інфраструктури та на інші видатки, зокрема соціального характеру. Всупереч труднощам воєнного часу динаміка наповнення місцевих бюджетів дає підстави для впевненості у фінансовій стабільності громад», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що податкова служба максимально орієнтована на запити платників задля покращення податкового супроводу та залучення до бюджету додаткових надходжень. Зокрема, більшість платників податків користуються можливістю дистанційного спілкування з ДПС за посередництвом Електронного кабінету

Нагадаємо, що фінансово підтримати країну можуть громадяни, які в минулі податкові періоди придбали активи за доходи, з яких не сплачено податки. Зокрема, до 1 березня 2023 року кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Детальну інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області