Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сума залучених громадами Волині податкових надходжень у 2022 році - майже 8,5 мільярда гривень

опубліковано 06 січня 2023 о 08:09

За підсумками 2022 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 8 мільярдів 462 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад на 2 мільярди 460 мільйонів гривень  перевищує аналогічні показники 2021 року.

«Досить успішне з точки зору наповнення місцевих бюджетів завершення  воєнного 2022-го дозволяє розраховувати на сумління платників податків Волині у новому році. Вагомий приріст  надходжень до бюджетів громад свідчить про надійне партнерство бізнесу та органів місцевого самоврядування у питанні залучення податків і зборів. Варто особливо відзначити, що зразкова податкова дисципліна платників  - серед першочергових умов підтримки діяльності інфраструктурних об’єктів і фінансування оборонних заходів на належному рівні. Очевидно, що фінансова спроможність  громад і безпека кожного з нас, серед іншого, залежать і від сумління платників податків», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що зі свого боку податкова служба забезпечує якісний податковий супровід і консультаційну допомогу платникам, пропонуючи можливість дистанційного спілкування з ДПС за посередництвом Електронного кабінету. 

 Нагадаємо, що фінансово підтримати країну можуть громадяни, які в минулі податкові періоди придбали активи за доходи, з яких не сплачено податки. Зокрема, до 1 березня 2023 року кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Детальну інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області