Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Волині у січні спрямували до держбюджету 477 мільйонів гривень

опубліковано 08 лютого 2023 о 08:37

За підсумками січня 2023 року на Волині до держбюджету сплачено 476,8 мільйона гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. Зокрема, до загального фонду державного бюджету зібрано 474,4 мільйона гривень податків. 

Очікувано, що сума сплачених податків в області до держбюджету майже на 4 відсотки перевищує показники січня 2022 року. Якісне адміністрування, доступність і зручність електронних сервісів ДПС та конструктивний діалог із представниками реального сектору економіки – серед факторів, що дозволяють прогнозувати стабільну сплату податкових платежів у майбутньому, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

«Перший позитив у податкових надходженнях у січні поточного року – вдалий початок нового фінансового року. Як правило, перший місяць не відрізняється особливою діловою активністю, що чинить певний вплив на ситуацію зі сплатою податків. Однак, із огляду на обставини воєнного часу, держава потребує ритмічних і прогнозованих податкових надходжень. Тому, без жодного перебільшення, фінансова безпека країни та успішна протидія загарбнику залежать від сумління всіх платників податків», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що зі свого  боку податкова служба пропонує  представникам реального сектору економіки якісний податковий супровід, зокрема шляхом дистанційної взаємодії для спілкування і звітування.

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів та строки подання звітності, інформацію щодо сплати податків і податковий борг можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс «InfoTAX». 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області