Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Волині отримали в розпорядженні майже 1,6 мільярда гривень податкових платежів

опубліковано 07 березня 2023 о 08:53

За підсумками січня-лютого 2023 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 1 мільярд 567 мільйонів гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.  

Сума залучених громадами податків на 47 відсотків перевищує аналогічні надходження торік.  

«Плюс півмільярда гривень сплачених податків до фактичних надходжень минулого року – досить вдалий початок фінансового року. Очікуємо, що сталі показники бюджетних надходжень сприятимуть плануванню та успішному виконанню органами місцевої влади програм соціально-економічного розвитку. Водночас розраховуємо, що саме керівники громад стануть реальними партнерами податкової служби у питанні легалізації робочих місць та активного інформування громадян про обов’язок сплатити майнові податки», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що податкова служба відкрита до діалогу з лідерами громад із питань залучення до бюджетів додаткових надходжень.

«Щороку вагомі надходження громади отримують за підсумками деклараційної кампанії. Кожен лідер місцевого самоврядування володіє повною  інформацією про джерела доходів мешканців громад. Варто нагадати таким громадянам, що отримані доходи без належної сплати податків треба декларувати», - наголошує Сергій Лисеюк. 

Нагадаємо, що 1 січня 2023 року в Україні стартувала  кампанія декларування доходів громадянами за 2022 рік. 

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів,  потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.  

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.. Відповіді на актуальні питання  громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної гарячої лінії за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області