Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Волині отримали в розпорядження понад 3 мільярди гривень 

опубліковано 04 травня 2023 о 09:36

Упродовж січня-квітня 2023 року платники податків  Волині  спрямували до місцевих бюджетів 3 мільярди 132 мільйони гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.  

Сума залучених громадами податків на 46,5 відсотка перевищує аналогічні надходження торік.

«До бюджетів громад Волині наразі сплачено майже на мільярд гривень більше податкових платежів проти фактичних надходжень минулого року. Плюс 994 мільйони гривень - фінансовий ресурс, що дозволяє місцевому самоврядуванню впевнено планувати видатки та фінансувати нагальні потреби. За умови активної позиції керівників громад, які інформуватимуть податкову службу про додаткові потенційні джерела надходжень, можна розраховувати на бюджетну стабільність на місцевому рівні впродовж усього фінансового року», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що зі свого боку податкова служба забезпечує якісний податковий супровід і консультаційну допомогу платникам.

«Саме зараз важливо, щоб власники майна своєчасно виконали свій обов’язок і перерахували до бюджетів громад нараховані податок на нерухомість і земельний податок. Активне інформування з боку органів місцевого самоврядування про обов’язок мешканців  дбати про інтереси громади, сплачуючи податки, дозволить бюджетам залучити необхідні кошти для вирішення соціально-економічних питань», - вважає Сергій Лисеюк.  

Звертаємо увагу: громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належним їм об’єктів і нарахованих податкових платежів. 

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам обов’язково відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом. 

Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області