Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Волині сплачено майже 4 мільярди гривень податкових платежів 

опубліковано 06 червня 2023 о 08:40

Упродовж січня-травня 2023 року платники податків Волині спрямували до місцевих бюджетів 3 мільярди 979 мільйонів гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.  

Сума залучених територіальними громадами податків на 41,1 відсотка перевищує аналогічні надходження торік.  

«За підсумками п’яти місяців поточного року до місцевих бюджетів в області  сплачено на майже 1,2 мільярда гривень податкових платежів більше проти аналогічного періоду торік. Такий вагомий позитив зараз і сталі показники бюджетних надходжень у подальшому сприятимуть успішному виконанню органами місцевої влади програм соціально-економічного розвитку. Щоб забезпечити бюджетну стабільність у майбутньому, рекомендуємо лідерам громад активно інформувати мешканців про важливість своєчасної сплати майнових податків, а також надавати інформацію до податкової служби про потенційні джерела надходжень», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що зі свого боку податкова служба надає належну консультаційну допомогу платникам щодо виконання податкових зобов’язань та якісно опрацьовує отриману від органів місцевої влади інформацію.

«Саме зараз податкова формує податкові повідомлення-рішення про нараховані майнові податки громадянам. Щоб громади повною мірою отримали всі передбачені кошти максимально широко інформуємо власників майна про їх право самостійно звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для отримання податкового повідомлення-рішення про нараховану суму земельного податку та податку на нерухоме майно. Для бюджетної стабільності кожної громади важливо, щоб мешканці сумлінно виконали свої податкові обов’язки», - наголошує Сергій Лисеюк.  

Нагадаємо, що волинські податківці нещодавно презентували тематичну листівку «Прийди та отримай ППР про нараховані майнові податки», що орієнтує власників майна-фізичних осіб у термінах сплати майнових податків і пропонує самостійно отримати ППР у державних податкових інспекціях, або ж скористатися можливостями Електронного кабінету для сплати земельного податку та податку на нерухомість.  

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області