Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Волині надійшло на 33 відсотки більше податкових платежів 

опубліковано 10 липня 2023 о 08:47

За підсумками першого півріччя 2023 року платники податків Волині спрямували до місцевих бюджетів 4 мільярди 693 мільйони гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.  

Сума залучених територіальними громадами податків на 33,1 відсотка перевищує аналогічні надходження торік.  

«Підсумок першого півріччя – плюс майже 1,2 мільярда гривень до бюджетів громад області проти фактичних показників минулого року. Цей позитив у надходженнях дозволяє органам місцевого самоврядування своєчасно фінансувати видатки на соціальну сферу та заходи оборонного характеру. Сподіваємося, що у подальшому ефективна взаємодії ДПС та органів місцевої влади сприятиме бюджетній самостійності громад», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що фінансова спроможність громад значною мірою залежить від ефективної роз’яснювальної роботи з платниками.

«Саме зараз податкова активно консультує громадян із питань сплати майнових податків. Просимо власників земельних ділянок та об’єктів нерухомості не зволікати з перерахуванням платежів до місцевих бюджетів. Якщо ви не отримали повідомлення про нараховані податки поштою – зверніться до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для звірки та сплатіть до бюджету вашої громади нараховані податки», - наголошує Сергій Лисеюк.  

Нагадаємо, що волинські податківці нещодавно презентували тематичну листівку «Прийди та отримай ППР про нараховані майнові податки», що орієнтує власників майна-фізичних осіб у термінах сплати майнових податків і пропонує самостійно отримати ППР у державних податкових інспекціях, або ж скористатися можливостями Електронного кабінету для сплати земельного податку та податку на нерухомість.  

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області