Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Волині спрямували до місцевих бюджетів майже 6,4 мільярда гривень платежів

опубліковано 08 вересня 2023 о 08:56

За підсумками січня-серпня 2023 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 6 мільярдів 385 мільйонів гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.  

Сума залучених територіальними громадами податків на 27,8 відсотка перевищує аналогічні надходження торік. Проти фактичних надходжень восьми місяців минулого року до місцевих бюджетів в області надійшло на 1 мільярд 388 мільйонів гривень податкових платежів більше. 

Легалізація праці та дотримання вимог податкового законодавства працедавцями, зразкова податкова дисципліна бізнесу та відповідальність  власників майна - основні чинники бюджетної стабільності громад, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують лідерам громад активно інформувати мешканців про важливість своєчасної сплати майнових податків, а також надавати інформацію до податкової служби про інші потенційні джерела бюджетних надходжень.

Зі свого боку податкова служба надає належну консультаційну допомогу платникам щодо виконання податкових зобов’язань та якісно опрацьовує отриману від органів місцевої влади інформацію.

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам обов’язково відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом. 

Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета. 

Сектор інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області