Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У місцевих бюджетах Волині – понад 7,2 мільярда гривень сплачених податків

опубліковано 04 жовтня 2023 о 08:57

За підсумками січня-вересня 2023 року до місцевих бюджетів на Волині сплачено 7 мільярдів 255 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. 

Сума залучених територіальними громадами податків на 27,4 відсотка перевищує аналогічні надходження торік. Проти фактичних надходжень трьох кварталів минулого року до місцевих бюджетів в області надійшло на 1 мільярд 558 мільйонів гривень податкових платежів більше. 

Нині є підстави прогнозувати, що позитивну динаміку надходження коштів до бюджетів громад буде збережено за підсумкам фінансового року, - запевняють у Головному правлінні ДПС у Волинській області та звертають увагу місцевого самоврядування на можливості у питаннях легалізації праці та забезпечення держреєстрації підприємницької діяльності. Отриману від органів місцевої влади інформацію про потенційні джерела надходжень і ймовірні зловживання у сфері оподаткування фахівці податкової служби опрацьовують уважно та в межах компетенції вживають заходів для своєчасного надходження коштів до бюджету.

Водночас податкова служба надає якісну консультаційну допомогу громадянам і представникам бізнесу щодо виконання податкових зобов’язань, зокрема платникам податку на майно.

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам обов’язково відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом. 

Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета. 

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі - застосунок «Моя податкова», простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.   

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області