Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Волині залучили понад 8,2 мільярда гривень податкових платежів

опубліковано 09 листопада 2023 о 08:30

За підсумками січня-жовтня 2023 року до місцевих бюджетів на Волині сплачено 8 мільярдів 210 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. 

Сума залучених територіальними громадами податків на 26 відсотків перевищує аналогічні надходження торік. Проти фактичних надходжень такого ж періоду минулого року до місцевих бюджетів в області надійшло на 1 мільярд 693 мільйони гривень податкових платежів більше. 

Такий позитив у сплаті податків – насамперед, підсумок спільних зусиль працівників ДПС, органів місцевої влади та Держпраці в напрямку забезпечення дотримання вимог закону у сфері трудових відносин та оподаткування. 

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області відзначають належний рівень податкової дисципліни представників підприємництва, які переважно працюють у правовому полі та сумлінно перераховують належні платежі до бюджетів усіх рівнів.   

Саме якісне податкове адміністрування, конструктивний діалог із бізнесом та взаємодія з органами місцевого самоврядування дозволяють прогнозувати збереження позитиву у податкових надходженнях до бюджетів громад за підсумками фінансового року, - прогнозують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Державна податкова служба України надає якісну консультаційну допомогу громадянам і представникам бізнесу щодо виконання податкових зобов’язань, зокрема платникам податку на майно.

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам обов’язково відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом. 

Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета. 

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі - застосунок «Моя податкова», простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.   

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області