Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про правила декларування держслужбовцями – у тематичних роз’ясненнях НАЗК

опубліковано 14 грудня 2023 о 09:18

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області рекомендує посадовцям, які зобов’язані подати декларацію про майновий стані доходи, ознайомитися з тематичними роз’ясненнями НАЗК.

Зокрема, у розділі «Декларування» на вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції (https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/) можна ознайомитися з роз’ясненнями щодо особливостей відображення у декларації відомостей про доходи, об’єкти декларування, активи, фінансові зобов’язання тощо.

Ці роз’яснення надані для забезпечення однакового застосування положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю, мають рекомендаційний характер, не містять правових норм і відображають правозастосовну практику.

Нагадуємо, що правила декларування встановлює та змінює виключно Верховна Рада України.

Останні зміни у правилах декларування Верховна Рада України внесла Законом України від 20.09.2023 № 3384-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану», який набув чинності 12.10.2023.

Відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 11 Закону України «Про запобігання корупції» Національне агентство з питань запобігання корупції надає рекомендаційні роз’яснення, методичну та консультаційну допомогу, зокрема, щодо застосування положень Закону та прийнятих на його виконання нормативно-правових актів. 

Про факти зловживань, можливі порушення антикорупційного законодавства посадовцями податкової служби варто інформувати сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області на електронну адресу vl.kor@tax.gov.ua, або за номером телефону у м. Луцьку (0332)777171, ІР (033)7127.

Інформація у такому повідомленні повинна стосуватися конкретної особи та містити фактичні дані, які можуть бути перевірені, а також підкріплена доказами

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області