Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фіскалізація розрахункових операцій створює рівні конкурентні умови для бізнесу 

опубліковано 27 вересня 2023 о 15:56

Фіскалізація розрахункових операцій створює рівні конкурентні умови для бізнесу, відповідно сприяє детінізації економіки. Тому податкова служба використовує всі доступні комунікаційні можливості для надання необхідної інформації платникам податків про вимоги законодавства щодо застосування РРО/ПРРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Про це учасників засідання представників Громадської ради при ГУ ДПС у Волинській області поінформувала в.о. заступника начальника ГУ ДПС в області Оксана Левчук.   

«Варто відзначити, що більшість наших платників податків вже працюють у правовому полі. Про це свідчить позитивна динаміка реєстрації РРО/ПРРО. Саме добровільне виконання вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. Зверну вашу увагу, що Державна податкова служба використовує виключно ризик-орієнтовану модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків», - наголосила Оксана Левчук.  

Водночас посадовиця підкреслила, що поновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачає застосування штрафних санкцій із 1 жовтня 2023 року. 

Тож у Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: у разі встановлення контролюючими органами фактів непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до відповідних суб’єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Перелік відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО ДПС, розміщено на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області