Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці та представники бізнесу взяли участь у першому он-лайн вебінарі Асоціації платників податків України з проблемних питань бізнесу

опубліковано 09 липня 2021 о 08:16

У ході першого спілкування в он-лайн режимі фахівці ДПС України, головних управлінь ДПС з регіонів та платники податків – члени АППУ обговорили проблемні питання , що виникають у представників бізнесу під час реєстрації податкових накладних.

 Від платників податків Волині до діалогу долучився  фінансовий директор ТОВ «ТЕРІХЕМ-ТЕРВАКОСКІ» Ігор Демчук, котрий подякував представникам ГУ ДПС у Волинській області за своєчасне проведення перевірок податкових декларацій для бюджетного відшкодування ПДВ і  акцентував увагу учасників на певних методологічних помилках у порядку реєстрації податкових накладних, що створюють проблеми для діяльності реального сектору економіки.

 «Робота будь-якої, навіть найбільш досконалої інформаційної системи, з часом потребує перегляду та оновлення. Тому зауваження платників податків щодо окремих моментів роботи системи аналізу податкових накладних і розрахунків коригування – переважно слушні. Методологічні неузгодженості, на чому наголошують  платники податків, повинні бути виправлені. Разом з тим, протидія фіктивним ПДВ-операціям  завдяки впровадженню сучасних технологічних рішень в процес податкового супроводу себе виправдала. Від моменту запровадження СМ КОР показники сплати ПДВ стабільно суттєво зростають. Наприклад, на Волині це 1,2 мільярда гривень сплаченого ПДВ за перше півріччя 2021 року, або на 27 відсотків більше проти  фактичних надходжень аналогічного періоду торік», - зазначає заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

 Довідково: Асоціація платників податків України разом з Департаментом управління ризиками ДПС України запровадила щоквартальне проведення он-лайн семінарів, темою яких стануть найбільш актуальні питання податкової сфери.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області