Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів – конституційний обов’язок громадян, - Рожищенська ДПІ   

опубліковано 11 березня 2024 о 08:52

Зробити особистий внесок у добробут країни та забезпечення національного війська повинен кожен, хто торік отримав доходи без сплати податків. Для цього треба подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити визначені суми ПДФО та військового збору.

На цьому під час зустрічі з працівниками бібліотечної системи Рохищенської громади наголосили представники місцевої ДПІ.

Саме до бібліотек, як культурно-освітніх осередків, звертається чимало мешканців сільських населених пунктів. Працівники бібліотек можуть зорієнтувати громадян у питанні подання річної декларації, - наголосили представники Рожищенської ДПІ та розповіли про можливості електронних сервісів ДПС, зокрема мобільного застосунку «Моя податкова».

Нагадаємо, що кожен декларант може отримати належну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації у Центрах обслуговування платників.

Окрім того, у режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Використання цього електронного сервісу:

- скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;

- мінімізує помилки при заповненні декларації;

- надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Нагадаємо, що за несвоєчасне подання податкової декларації передбачена відповідальність відповідно до чинного законодавства. Відповідно до норм глави 11 Кодексу за порушення норм податкового законодавства передбачається фінансова та адміністративна відповідальність.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області