Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обов’язок застосування РРО/ПРРО при здійсненні роздрібної торгівлі платниками єдиного податку

опубліковано 12 березня 2024 о 08:44

Головне управління ДПС у Волинській області у рамках роботи комунікаційної податкової платформи на постійній основі надає роз’яснення чинного податкового законодавства та проводить зустрічі з представниками малого  та середнього бізнесу. 

Про дотримання вимог закону у сфері обліку розрахункових операцій та особливості цифрової комунікації з ДПС представникам малого бізнесу платниками єдиного податку м. Луцька розповіла головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Волинській області Валентина Дем’янік під час зустрічі з підприємцями-спрощенцями, які здійснюють діяльність на одному з найбільших ринків області в лютому місяці цього року.

«Насамперед, представниками бізнесу варто виконувати обов’язок щодо видачі фіскального чека покупцям при реалізації товарів. Тобто, працювати із застосуванням реєстратора розрахункових операцій чи ПРРО. Ця вимога стосується всіх підприємців, окрім 1 групи спрощеної системи оподаткування. За жодних обставин не варто ігнорувати положення нормативних документів, які визначають перелік товарів, для яких обов’язковим є товарний облік. Безумовно, що виданий фіскальний чек теж повинен містити всі обов’язкові реквізити», - акцентувала увагу учасників заходу Валентина Дем’янік.

Представниця податкової служби детально зупинилася на вимогах закону та положеннях нормативно-правових документів, які повинні враховувати підприємці при веденні бізнесу та реєстрації розрахункових операцій, аби запобігти застосуванню штрафних санкцій.

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області