Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Урок податкової грамотності: учням Маневицького ліцею №2 розповіли про податки та сучасну взаємодію з ДПС

опубліковано 13 березня 2024 о 08:59

Тематична зустріч із вихованцями Маневицького ліцею № 2 відбулася днями у бібліотеці навчального закладу. Начальниця місцевої ДПІ Наталія Бідун розповіла старшокласникам про податки, які сплачують громадяни України та інформаційні можливості, які надає податкова служба для комунікації. 

«Цілком природньо, що молоде покоління цікавиться ІТ-рішеннями, які дозволяють спілкуватися з контролюючими органами дистанційно. Чимало питань від учасників зустрічі стосувалися саме електронних сервісів податкової служби. Плануючи своє доросле життя, школярі вже зараз хочуть бачити свою країну сучасною і технологічною, яка створює можливості для розвитку бізнес-ініціатив», - зазначає начальниця місцевої ДПІ Наталія Бідун.

Тож посадовиця розповіла про нещодавно впроваджене нове програмне рішення для платників податків застосунок «Моя податкова», яке допомагає скористатися електронними сервісами ДПС із мобільного телефона, акцентувала увагу на обов’язку продавців видавати фіскальний чек покупцям.

Дистанційне спілкування з податковою службою – сучасне та зручне, не потребує додаткових витрат. Наприклад, кожен може відзвітуватися про минулорічні доходи у режимі онлайн і таким чином зробити свій особистий внесок у фінансову безпеку держави, - звертають увагу у Маневицькій ДПІ.

Нагадаємо, що 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2023 рік.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2024» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці під час роботи тематичної «гарячої» лінії за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області