Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Горохівщині ліцеїстам-випускникам розповіли про декларування доходів і податкові сервіси

опубліковано 14 березня 2024 о 08:35

У рамках інформування майбутніх платників податків про особливості національного податкового законодавства відбулася зустріч начальниці Горохівської ДПІ Руслани Дейнеги з випускниками місцевого ліцею № 2.

Податкова грамотність важлива для відповідальних громадян незалежної держави, - наголосила Руслана Дейнега та запропонувала випускникам Горохівського ліцею № 2 дізнатися більше про діяльність податкової служби, ставши користувачем електронних сервісів ДПС.  

«Вступаючи у доросле життя, варто завжди пам’ятати, що кожен громадянин повинен бути сумлінним платником податків. Нове програмне рішення для платників податків застосунок «Моя податкова» допомагає громадянам завжди мати під рукою важливу податкову інформацію, насамперед про власні облікові дані, стан розрахунків із бюджетом, інформацію про податковий борг тощо. Цей безкоштовний мобільний застосунок створений Державною податковою службою України, щоб забезпечити громадянам простий і зручний інструмент для отримання основних електронних сервісів податкової служби», - розповіла Руслана Дейнега.

Посадовиця наголосила на перевагах користування електронними сервісами ДПС, зокрема у період подання Річної податкової декларації про майновий стан і доходи та розповіла про випадки, коли подання такої декларації є обов’язковим.

Нагадаємо, що громадяни, які торік отримали доходи без сплати податків, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2024 року.

З огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області