Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На часі погашення податкових боргів! Мешканців Боратинської громади просять погасити заборговані податки

опубліковано 15 березня 2024 о 08:40

Під час зустрічі з представниками Боратинської громади представники управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Волинській області обговорили питання щодо залучення мешканців-боржників, які обліковуються на території громади, до сплати місцевих податків.

Погашення існуючої заборгованості, насамперед заборгованого земельного податку - вагоме додаткове джерело бюджетних надходжень, - наголосили податківці та рекомендували лідерам місцевого самоврядування активно інформувати мешканців громади про обов’язок своєчасно сплачувати податки. 

Водночас податківці докладно поінформували про особливості нарахування в 2024 році податку на нерухоме майно, земельного податку, орендної плати з фізичних осіб та мінімального податкового зобов’язання. Представники податкової служби відзначили, що лише за умови своєчасного отримання інформації від органів місцевої влади про зміни об’єктів і суб’єктів оподаткування та своєчасної реєстрації договорів оренди місцеві бюджети отримуватимуть належні надходження.  

Нагадаємо, що перевірити стан розрахунків із бюджетом можна через електронний кабінет. Дізнатися про податкові борги також можна через мобільний застосунок «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Якщо у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення - рекомендують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області