Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якісний податковий супровід фізичних осіб дозволяє залучати вагомі бюджетні надходження, - Головне управління ДПС у Волинській області 

опубліковано 19 березня 2024 о 08:41

Активна роз’яснювальна робота з громадянами, які провадять підприємницьку діяльність без держреєстрації, зокрема реалізацію товарів не лише на ринках, а й у мережі Інтернет, моніторинг дотримання вимог закону при виплаті заробітної плати, своєчасна сплата ПДФО орендарями та залучення до декларування доходів громадян - першочергові пріоритетні завдання фахівців підрозділів оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області.

Результативність та якість роботи волинських податківців у контексті забезпечення бюджетних надходжень обговорили під час наради фахівці підрозділів управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області 15 березня 2024 року

Підсумки податкового супроводу платників податків фізичних осіб у перші місяця поточного року – підстава для перших позитивних висновків у напрямку легалізації праці, залучення до держреєстрації нових ФОПів і впорядкування сплати податків у сфері оренди землі.

Тож начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області Володимир Дяк наголосив, що підрозділи оподаткування фізичних осіб загалом забезпечують належне виконання завдань у напрямку якісного адміністрування податків із фізичних осіб і контрольно-перевірочної роботи господарюючих суб’єктів-ФОПів.

«Однак, більш результативною повинна бути робота з особами, які здійснюють неофіційну підприємницьку діяльність, відтак – не сплачують податки. Це стосується як  нелегальної діяльності на ринках, так і інтернет-продажів. За результатами вжитих заходів ми у січні-лютому 2024 року переконали майже півтисячі підприємливих громадян офіційно зареєструвати бізнес- діяльність. Зокрема, наш моніторинг інформації на інтернет-сайтах та інтернет-платформах із замовленням послуг чи придбання товарів і належна роз’яснювальна робота посприяли реєстрації 124 ФОПів. Ще про понад 170 громадян, які активно працюють із клієнтами з комерційною метою через Інтернет, спрямовано до головний управлінь ДПС інших регіонів», - підкреслив Володимир Дяк.

Посадовець наголосив, що у період воєнного стану особливо пильної уваги вимагає питання легалізації праці. Як правило, працедавці, яких запрошують на співбесіди до податкової служби дослухаються до рекомендацій фахівців ДПС і підвищують рівень оплати праці до законодавчо визначеного розміру, відповідно з початку року бюджети додатково отримали 1,6 мільйона гривень ПДФО.

Тим часом, комунікація з орендарями земель дозволила залучити до бюджету ще майже 15 мільйонів гривень ПДФО.

Тож у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують платникам податків бути сумлінними та відповідальними у виконанні податкових зобов’язань. Саме зразкова податкова дисципліна убезпечить від податкових перевірок і застосування штрафних санкцій. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області