Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині профспілковому активу розповіли про новації податкового законодавства та електронні сервіси ДПС

опубліковано 20 березня 2024 о 11:18

Податкові умови, в яких неприбуткові організації здійснюють діяльність у 2024 році, не зазнали суттєвих змін. Профспілки і надалі залишаються повноважними представниками працівників і захисниками їх прав та інтересів.

Про це на зустрічі з профспілковим активом області наголосила начальниця управління організації роботи ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

«Основні цифри, на які варто орієнтуватися організаціям, які використовують найману працю, передбачає ЗУ «Про Державний бюджет України на 2024 рік». Тож традиційна порада податкової служби платникам – безумовно дотримуватися визначених державою соціальних стандартів в оплаті праці та виконувати податкові зобов’язання своєчасно. Відповідальність в питанні сплати податків сприятиме соціальній стабільності та наповненню бюджетів усіх рівнів», - наголосила Олена Нікотіна.

Посадовиця підкреслила, що, вивчаючи потреби платників податків, ДПС постійно вдосконалює електронні сервіси та пропонує нові можливості для якісної комунікації.

«Податкова служба орієнтується на потреби платників податків. Зручність та функціональність – такі основні характеристики наших сервісів, які дозволяють платникам отримувати необхідну інформацію та звітуватися дистанційно через електронний кабінет, тобто без особистого спілкування з податковим інспектором. Цей момент важливий, оскільки виключає суб’єктивний чинник, відтак - корупційні ризики», - звернула увагу Олена Нікотіна.

Вирішити проблемні питання, що виникають у платників податків можна за посередництвом комунікаційної податкової платформи, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 
Отримана від платників податків інформація про проблемні моменти взаємодії з ДПС опрацьовується оперативно, насамперед платники податків отримують усну консультаційну допомогу. У випадку, якщо підняте питання потребує ґрунтовного аналізу, краще адресувати письмове звернення до органів ДПС, яке повинно бути оформлене відповідно до вимог діловодства.

Адреса електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Волинській області vl.ikc@tax.gov.ua. Комунікація з піднятих у зверненні питань може відбуватися у форматі онлайн, офлайн чи офіційного листування.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області