Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Консультація онлайн: податківці нагадують про терміни декларування доходів

опубліковано 25 березня 2024 о 08:55

Річна податкова декларація про майновий стан і доходи подається до 1 травня 2024 року. На цьому під час спілкування з громадянами наголосили представники управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області 21 березня 2024 року.

Окрім строків звітування, черговий тематичний онлайн-семінар став діалогом між фахівцями податкового адміністрування та волинянами про переваги та особливості формування та подання декларації через електронний кабінет.

Нагадаємо, що комунікація з актуальних питань декларування доходів покликана поінформувати громадян про вимоги Податкового кодексу України щодо всіх нюансів заповнення та подання Річної податкової декларації про майновий стан і доходи. Тож у рамках Деклараційної кампанії 2024 Головне управління ДПС у Волинській області запрошує до спілкування волинян, яких закон зобов’язує декларувати доходи.

Поставити запитання фахівцям управління оподаткування фізичних осіб ви можете за посередництвом платформи ZOOM.

Анонси онлайн-семінарів із посиланнями для приєднання до дискусії оприлюднюються на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та на сторінці ГУ ДПС у Волинській області у мережі FACEBOOK.

Нагадаємо, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Звертаємо увагу, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачає Конституція України. Зокрема, стаття 67 Основного Закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Консультаційну допомогу з питань заповнення і подання декларацій також нададуть у Центрах обслуговування платників. Із графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області в банері «Центри обслуговування платників».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області