Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Старовижівським працедавцям рекомендують опанувати електронну комунікацію з ДПС

опубліковано 01 квітня 2024 о 09:38

Зустріч представників податкової служби з роботодавцями, які працюють в умовах грантової фінансової підтримки держави, відбулася у Старовижівському центрі зайнятості.

Про вимоги законів у сфері оподаткування та сучасний формат взаємодії з органами ДПС із місцевими працедавцями спілкувався начальник Старовижівської ДПІ Валерій Мержвинський.

Насамперед, посадовець поінформував про адміністративні послуги, які можна отримати у Центрі обслуговування платників Старовижівської ДПІ і запропонував консультаційну допомогу кожному, хто має намір застосовувати сучасні інформаційні технології при виконанні податкових зобов’язань.

«Електронні сервіси ДПС, над удосконаленням яких податкова працює системно, допомагають кожному платнику, незалежно від масштабу бізнесу, отримувати послуги та інформацію без візиту до податкового інспектора. Якщо ж ви потребуєте індивідуальної консультаційної допомоги, зокрема з питань роботи із сервісами ДПС, звертайтеся до податкової інспекції. Ми допоможемо розібратися з усіма нюансами електронного звітування», - наголосив Валерій Мержвинський.

Посадовець акцентував увагу на перевагах роботи в електронному кабінеті ДПС, що містить необхідну інформацію про терміни подання звітності, сплати податкових платежів і допомагає на підставі наявних даних формувати звіти.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують: 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2023 рік.

Дистанційне спілкування з податковою службою – сучасне та зручне, не потребує додаткових витрат. Тож кожен може відзвітуватися про минулорічні доходи у режимі онлайн і таким чином зробити свій особистий внесок у фінансову безпеку держави.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет. 

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2024» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці під час роботи тематичної «гарячої» лінії за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області