Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якісна взаємодія з платниками податків важлива для наповнення бюджетів громад, - Володимир-Волинська ДПІ

опубліковано 03 квітня 2024 о 08:50

Платники податків, які працюють на території обслуговування Володимир-Волинської ДПІ, отримують якісну консультаційну допомогу з питань виконання податкових зобов’язань. Окрім того, податківці навчають платників податків особливостям цифрової комунікації.

Про це начальника Володимир-Волинської районної військової адміністрації Юрія Лобача час робочої зустрічі поінформував керівник місцевої ДПІ Богдан Шинкарчук. 

Посадовці обговорили стан сплати податків суб'єктами підприємницької діяльності району, зокрема – земельного податку, рівень податкових надходжень до бюджету та підтримку бізнесу під час війни.

«Важливо, щоб надходження до бюджетів всіх рівнів були в повному обсязі, без появи заборгованостей зі сплати податків. В умовах воєнного стану це особливо важливо, бо на забезпеченні дохідної частини бюджетів базується стабільне функціонування держави, можливість підтримувати її обороноспроможність. Поряд з цим необхідно співпрацювати з бізнесом району, допомагаючи працювати у складні часи війни»,- підкреслив Юрій Володимирович у розмові.

Тим часом Богдан Шинкарчук наголосив, що у місцевій податковій інспекції громадяни і представники підприємництва можуть отримати практичну допомогу з найбільш актуальних питань оподаткування, користування електронними сервісами ДПС та подання Річної податкової декларації про майновий стан і доходи.

У податковій службі області нагадують, що саме своєчасні податкові надходження створюють фінансові умови для ефективної протидії ворогу в умовах військової агресії рф. Внесок кожного платника податків у перемогу над загарбниками важливий, - наголошують у ГУ ДПС у Волинській області. 

Нагадаємо, що Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова». 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.    

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області