Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоб держава отримувала податки бізнес повинен бути соціально орієнтованим, - Громадська рада при Головному управлінні ДПС у Волинській області

опубліковано 05 квітня 2024 о 13:22

Практика виплат заробітної плати у «конвертах» приносить шкоду державі, бізнесу та громадянам. Тож лідери громадських інституцій, які взяли участь у засіданні Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області 4 квітня 2024 року, домовилися про спільні дії в напрямку інформування платників податків про важливість дотримання гарантій в оплаті праці найманих осіб.

Про економічний ефект заходів Головного управління ДПС у Волинській області у напрямку легалізації праці представників громадськості поінформував в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

«Головний акцент нашої роботи з працедавцями - роз’яснювальна робота з представниками бізнесу, які допускають випадки оплати праці у розмірі, що менше гарантованого державою. До наших рекомендацій дослухаються до 90 відсотків  податкових агентів, яких ми запрошуємо на співбесіди. Фінансовий результат для бюджету – 1,8 мільйона гривень сплаченого податку на доходи фізичних осіб лише у перші місяці року», - звернув увагу учасників засідання Сергій Лисеюк.

Посадовець повідомив, що за підсумками 2023 року менше «мінімалки» в області виплачували 3,2 тисячі роботодавців і звернув увагу на виявлені факти здійснення підприємницької діяльності без держреєстрації. Зокрема, вже цього року податківці переконали офіційно зареєстрували підприємницьку діяльність півтисячі громадян.

«Очевидно, що вагомі резерви додаткових податкових надходжень - у недосягненні середньообласного рівня зарплати у галузях, які є прибутковими. Найбільший фінансовий ефект для бюджету, а це щомісячно 77,6 мільйона гривень ПДФО, матиме виведення із «тіні» фактичних доходів працівників прибуткового бізнесу», - зазначив Сергій Лисеюк.   

«Зростають зарплати – наповнюється бюджет. Тому бізнес-проєкти, які соціально орієнтовані, фінансово підтримують наше військо та допомагають державі протидіяти загарбникові, тобто інвестують у нашу перемогу»,- підсумував обговорення голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області Петро Пилипюк.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області