Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кожному декларанту створені належні умови для звітування про минулорічні доходи, - ГУ ДПС у Волинській області

опубліковано 08 квітня 2024 о 08:51

Для подання Річної декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік створені всі належні умови. Відзвітуватися про отримані торік доходи можна через електронний кабінет, або ж звернутися за консультаційною допомогою до державної податкової інспекції за місцем реєстрації.

Про це учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформував заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб Олександр Котюн. Серед позитивних моментів нинішньої деклараційної кампанії посадовець вказав на зростання суми задекларованих до сплати податків.

«Волиняни вже відзвітувалися про 650 мільйонів гривень отриманих торік доходів і визначили до сплати 14 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума задекларованого ПДФО до сплати майже удвічі більша проти аналогічних показників минулого року», - звернув увагу громадських лідерів посадовець.

Заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб наголосив, що декларуючи доходи, громадяни зроблять особистий внесок в обороноздатність держави.

Нагадаємо, що з 1 січня 2024 року в Україні  стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами. Відзвітуватися про минулорічні доходи треба до 1 травня 2024 року.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області