Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова налаштована на конструктивний діалог із платниками, - Луцька ДПІ

опубліковано 15 квітня 2024 о 08:51

Під час зустрічі зі студентами фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук акцентувала увагу майбутніх бакалаврів-правників на можливостях дистанційної взаємодії з ДПС та розповіла про послуги, які надає Луцька ДПІ громадянам і представникам бізнесу.

Водночас Ніна Демчук запропонувала майбутнім фахівцям юридичної сфери бути свідомими громадянами, зокрема уважно спостерігати чи працюють торгівельні мережі та магазини з РРО/ПРОРО та вимагати фіскальний чек у продавця.

«Кожен із вас, купуючи товар, повинен подбати про захист власних прав і перевірити чи дотримується продавець вимог закону. Якщо вам видали фіскальний чек із обов’язковими реквізитами, господарюючий суб’єкт - відповідальний платник податків. В іншому випадку ви маєте право поінформувати податкову про порушення закону», - наголосила начальниця Луцької ДПІ.

Посадовиця підкреслила, що податкова служба налаштована на рівноправний діалог із сумлінними платниками податків, а до порушників вживає невідкладних заходів реагування, зокрема і контрольно-перевірочні.

Дбаючи про інтереси громадян, податкова служба впровадила мобільний застосунок «Моя податкова». Цей зручний інструмент отримання інформації про нарахування податків, власні реєстраційні дані, стан розрахунків із бюджетом, тощо допоможе без візиту до податкової інспекції отримати інформацію з реєстрів, подати декларацію, сплатити податки до бюджету фізичним особам. Функціонал застосунку постійно вдосконалюється з врахуванням потреб платників податків».

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують: із 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами. Відзвітуватися про минулорічні доходи треба до 1 травня 2024 року.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області