Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія 2024: у державних податкових інспекціях області можна отримати практичну допомогу з питань подання декларації

опубліковано 15 квітня 2024 о 08:37

Річна податкова декларація про майновий стан і доходи подається до 1 травня 2024 року. Якщо громадяни потребують практичної допомоги у заповненні та поданні декларації, варто звертатися до державних податкових інспекцій.

На цьому під час дистанційного спілкування з волинянами 11 квітня 2024 року наголосили представники Головного управління  ДПС у Волинській області.

Окрім строків звітування, черговий тематичний онлайн-семінар став діалогом між фахівцями податкового адміністрування та волинянами про переваги та особливості формування та подання декларації через електронний кабінет.

Нагадаємо, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Звертаємо увагу, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачає Конституція України. Зокрема, стаття 67 Основного Закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

- доходи , з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

- спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області