Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центрі обслуговування платників Маневицької ДПІ громадяни отримують кваліфіковану консультаційну допомогу 

опубліковано 16 лютого 2023 о 08:15

У рамках Кампанії декларування доходів – 2023 маневицькі податківці пропонують громадянам якісну та своєчасну консультаційну допомогу. Насамперед фахівці Маневицької ДПІ роз’яснюють платникам податків положення закону щодо особливостей декларування отриманих торік доходів, пропонуючи стати активним користувачем електронних сервісів ДПС.

Начальник Маневицької  ДПІ Наталія Бідун розповідає, що мешканці громад, які обслуговуються у місцевій ДПІ, переважно схвально відгукуються про можливість  спілкуватися з податковою службою дистанційно.  

«Наші щоденні зустрічі з потенційними декларантами – це можливість обміну обопільно корисною та важливою інформацією. Ми переконуємо громадян, що від їх відповідального ставлення до вимог законодавства та своєчасного виконання конституційного обов’язку залежить фінансова стабільність нашої держави, соціальний захист громадян. Натомість отримуємо пропозиції щодо вдосконаленні нашої роботи. Спростити процес взаємодії з ДПС покликані електроні сервіси. Тому пропонуємо платникам скористатися можливостями Електронного кабінету чи сервісу "InfoTAX", щоб у будь-який зручний час дізнатися інформацію про стан розрахунків із бюджетом, наявність податкового боргу, результати обробки звітів та строки сплати податків», - наголошує Наталія Бідун.  

До послуг маневицьких декларантів – тематична друкована продукція. Щодо практичної допомоги, то місцеві платники теж можуть отримати повну інформацію щодо реєстрації користувачем електронних сервісів ДПС від фахівців податкової інспекції.  

Окрім того, у податковій службі наголошують на перевагах одноразового добровільного декларування. Насамперед, податківці акцентують увагу на тому, що декларація у рамках податкової амністії подається винятково в електронному вигляді. 

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. 

Нагадаємо, що до 1 березня 2023 року держава вперше запропонувала дієвий і цілком прийнятний компромісний механізм виведення з «тіні» набутих активів у легальну площину. Особливий порядок добровільного декларування пропонується власникам активів, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень. 

Детальнішу інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню та про процедуру подання декларації можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області