Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Консультаційна допомога громадянам - пріоритет у роботі фахівців Шацької ДПІ 

опубліковано 17 лютого 2023 о 08:48

У період щорічної кампанії декларування доходів найбільш актуальне питанням для обговорення з платниками – особливості подання Річної податкової декларації про майновий стан і доходи. Щоб роз’яснити вимоги Податкового кодексу України шацькі податківці пропонують потенційним декларантам тематичну друковану продукцію та практичну консультаційну допомогу щодо річного звітування. 

Начальник Шацької ДПІ Світлана Сулік каже, що під час щоденних особистих зустрічей громадянам надає максимум корисної інформації.

«Декларування доходів - це особистий внесок кожного українця у фінансову підтримку держави, забезпечення її обороноздатності. Мешканці прикордоння особливо зараз розуміють наскільки важливо підтримати країну фінансово задля протидії загарбнику, насамперед чесною сплатою податків. Тому відвідувачі Центру обслуговування платників Шацької ДПІ активно цікавляться питаннями подання декларації про майновий стан і доходи», - зазначає Світлана Сулік.

Посадовець підкреслила, що шацькі податківці пропонують декларантам скористатися можливостями Електронного кабінету. Дистанційне спілкування з податковою службою – сучасне та зручне, не потребує додаткових витрат.

Нагадаємо, що лише до 1 березня 2023 року громадяни мають можливість задекларувати активи, що придбані за доходи без сплати податків у минулі податкові періоди. Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. 

 Особливий порядок добровільного декларування пропонується власникам активів, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень. 

Кожному декларанту фахівці податкової служби надають необхідну консультаційну допомогу. Зокрема, детальнішу інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню та про процедуру подання одноразової добровільної декларації можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області