Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волиняни вже відзвітувалися про майже 90 мільйонів гривень отриманих торік доходів 

опубліковано 20 лютого 2023 о 09:14

На Волині річні податкові декларації про майновий стані доходи вже подали 655 фізичних осіб. Ці громадяни задекларували понад 88 мільйонів гривень доходів за 2022 рік і визначили до сплати 4 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб і 200 тисяч гривень військового збору.  

Незважаючи на обставини воєнного часу деклараційна кампанії цьогоріч обіцяє бути досить активною. Тому у Головному управлінні ДПС у Волинській області закликають волинян не зволікати з поданням декларацій за минулий рік.

«Безпека та свобода кожного з нас, здатність протистояти загарбникові та фінансова незалежність країни безпосередньо залежать від податкової дисципліни платників податків. В умовах воєнного стану суспільство очікує відповідального ставлення громадян до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку. Рекомендуємо всім, хто минулого року отримав доходи, але не сплатив податки,  подати річну податкову декларацію і своєчасно розрахуватися з бюджетом», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що ДПС пропонує зручний і сучасний спосіб звітування за посередництвом Електронного кабінету. Окрім того, кожен декларант може отримати належну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації у Центрах обслуговування платників

Лише до 1 березня 2023 року  також можна задекларувати активи, що придбані за доходи, з яких не було сплачено податки в минулі податкові періоди.  

Щоб скористатися правом на податкову амністію  до 1 березня 2023 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування». 

Потенційні декларанти можуть ознайомитися з положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону гарячої лінії в м. Луцьку (0332) 777-106 з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ  ДПС у Волинській області