Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські спрощенці у січні спрямували до місцевих бюджетів 109 мільйонів гривень єдиного податку 

опубліковано 21 лютого 2023 о 08:40

У січні 2023 року місцеві бюджети  Волині отримали у розпорядження 109 мільйонів гривень єдиного податку. Це майже на 32 відсотки перевищує показники січня минулого року.

Перший позитив у сплаті єдиного податку в області у новому фінансовому році продемонстрували фізичні та юридичні особи, а також сільськогосподарські товаровиробники, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування.   

У загальній сумі надходжень єдиного податку 20,3 мільйона гривень – внесок юридичних осіб. Фізичні особи - спрощенці сплатили 74,5 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники спрямували до місцевих бюджетів 14,2 мільйона гривень єдиного податку. 

«Стабільність і прогнозованість наповнення бюджетів громад значною мірою залежить від сумління малого бізнесу. Наразі господарюючі суб’єкти, які обрали спрощену систему оподаткування, своєчасно виконують свої податкові зобов’язання і цим підтверджують  реноме відповідальних платників податків. Зі свого боку податкова служба пропонує бізнесу дистанційне спілкування та подання звітності в електронному вигляді як зручний і надійний спосіб уникнути зайвих витрат для заповнення та подання паперових звітів», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Нагадаємо, що 1 березня 2023 року - граничний термін подання звітності за 2022 рік для підприємців, які використовують І та ІІ групу спрощеної системи оподаткування.  

Платники податків можуть ознайомитися з презентаційними матеріалами щодо переваг роботи Електронного кабінету

Водночас консультаційну допомогу щодо практичних аспектів подання звітності в електронному форматі можна отримати у кожному із Центрів обслуговування платників.

Щодо фізичних осіб, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то лише до 1 березня 2023 року можна скористатися правом на податкову амністію, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області. Кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області